2023-11-07

Cheyenne: over overstappen van mbo naar hbo en financiële mogelijkheden.

Cheyenne (21), eerstejaars bachelorstudent:
‘’Hey medestudenten! Laat me mijn ervaring met studiefinanciering met jullie delen. Mijn reis begon op het mbo-4, waar ik zowel de aanvullende als de basisbeurs ontving en uitwonend was (dus ook de uitwonende beurs had). Studiefinanciering was een reddingsboei, waardoor ik mijn onderwijskosten kon dekken en me kon richten op mijn studie zonder me al te veel zorgen te maken over financiën. Het gaf me de vrijheid om me volledig te storten op het hebben van een zorgeloze studententijd.
Nu ben ik overgestapt naar het hbo, en ik ben gezegend met het feit dat, met de afschaffing van het leenstelsel, mijn basisbeurs is blijven bestaan naast de aanvullende beurs. Het voelt als een financiële ademruimte, wetende dat ik me geen zorgen hoef te maken over het terugbetalen van een torenhoge studielening.

Mijn tip voor jullie is om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in studiefinanciering. Veel mensen realiseren zich niet dat er talloze regelingen en mogelijkheden zijn die je kunnen helpen geld te besparen. Het loont echt de moeite om je goed in te lezen en te begrijpen welke financiële steun beschikbaar is voor jouw situatie. Blijf ook budget bewust en beheer je geld verstandig. Dit zal je helpen om je studie zonder financiële stress te doorlopen.'’

Admin - 14:56:10 | Een opmerking toevoegen